Papirtapet

Papirtapet

Papirtapet

Hvordan er papirtapet laget?

Papirtapet er enten laget av cellulose helt gjennom, eller kan ha fiber-bakside. Baksiden kan i tillegg være forlimt, men ikke alltid.

 

Papirtapeter finnes i mange forskjellige tykkelser og kvaliteter. Noen er meget tynne og sarte, andre er tykkere og mer robuste og har mange muligheter på overflaten. Tapetet har også veldig god farge-gjengivelse og dybde i farger. Man finner tapeter som kan være slette eller preget, ha folie, perler, glass på overflaten eller være trykket med én av flere tilgjengelige trykketeknikker og farger som for eksempel akryl, limtrykk, håndtrykk. Det finnes også historiske rekonstruksjoner for restaureringsarbeid og lignende. Enkelte typer papirtaet kan være trukket med vinyloverflate (coated) som gjør det mindre sårbart for fukt under vasking.

 

Papirtapet finnes både i tykke og tynne kvaliteter. Vaskbarheten av papirtapet varierer som nevnt med overflatens beskaffenhet, da noen av dem er diffusjonsåpent og vil slippe gjennom fukt. De som har fiberbakside er dessuten mer formstabile under oppsetting, og kanskje enklere å montere.