Malermester

Malermester

Malermester

Hva er en malermester?

Malermester er en yrkestittel som brukes på en person med relevant fagutdannelse som kan utføre malerarbeid etter visse krav. Arbeidsoppgavene utføres både utvendig og innvendig, samt innen flere felt. Alt fra maling og tapetsering til lakkering og fasade-rehabilitering.
Disse tjenestene krever et høyt nivå av profesjonalitet, og malermesteren holder seg til en hver tid oppdatert både faglig og produktmessig.

 

Hvilken utdannelse kreves?

Det kreves en utdannelse på rundt 6 år for å bli en Malermester. Først går det 4 år til utdanningen som Maler, deretter vil det i tillegg bli mye praktisk opplæring i et malerfirma gjennom lærlingetiden. Utover svennebrev som Maler, kreves det en tilleggsutdanning i yrkesteori, økonomi, jus og markedsføring for å kunne gå opp til Mesterbrev-prøven. Dette kan ta opp til 2 år.

Etter at Maleren har bestått de siste eksamener, samt en ukes praktisk prøve, oppnår han mesterbrev og dermed tittelen Malermester. Da har man lov å benytte Mestermerket i forbindelse med sin markedsføring.

Det er dette merket på bildet som er garantien for at du er sikret faglig, kvalifisert håndverk og seriøs behandling når du gir jobben til et av Mestermerke-medlem.