Fasadevask

Fasadevask

Fasadevask

Hvorfor fasadevask?

Det er nok mange av oss som ikke vet hvorfor man anbefales å gjøre en fasadevask jevnlig! Sannheten er at et enkelt år med luftforurensing kan gå hardt utover fargen på huset ditt, og gjøre at fargen blir både grumsete og veldig ulik den opprinnelige. Men det som er enda viktigere å være klar over er at det kan forårsake skader på treverket om husvegg og fasade ikke blir rengjort!

Skitne vegger tiltrekker seg fukt og gjør at grobunn for ulike mikroorganismer blir bedre. I skitten sitter det også soppsporer, og blir disse sittende lenge nok kan det forårsake råte. Med mer fuktig vær og økende luftforurensing har vekstforhold for sopp og alger blitt bedre. En årlig husvask er med på å forebygge og gi dårligere vekstvilkår. Slurver du med rengjøringen kan flere unødvendige problemer oppstå, og både beis og maling kan få redusert levetid.

Du skal alltid spyle huset ovenfra og ned. Dette fordi alle hus er designet for at vann skal komme ovenfra, og derfor laget slik at det skal gi best beskyttelse mot vanninntrengning når vannet kommer nettopp ovenfra. Hvis du ikke bruker stige under husvasken, er det fare for at vann samler seg i veggene. Det kan få kostbare konsekvenser, for hvis vann først har samlet seg i veggene, vil det garantert oppstå sopp og råte.

En enda større tabbe er å bruke høytrykkspyler rett mot husveggen! Det høye trykket gjør nemlig faren enda større for at vannet trenger inn i veggene. Mange tror de kan vaske med en høytrykkspyler, men det øker faktisk risikoen for å få vann i treverket og dermed råteproblemer på sikt. Vask derfor med en kost, og når du har vasket ferdig skraper du bort alle løse malingsrester.

Men skal du være helt trygg og sikker, så ring en fagmann! Da kan du slappe av i sofaen mens vi gjør jobben!